fbpx
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Ferhat Göçer | Het Koninklijke Concertgebouw | Amsterdam

Een van de meest geliefde artiesten van Turkije komt voor de eerste keer naar Het Concertgebouw! De Grote Zaal is de perfecte plek voor Ferhat Göçers door klassieke muziek beïnvloede pophits. En die komen allemaal voorbij, deze avond. Mis het niet!
Ferhat Göçer
Sinds zijn doorbraak in 2005 is Ferhat Göçer een van de meest geliefde artiesten in Turkije. Zijn repertoire, gebaseerd op volks- en klassieke muziek, waaraan een flinke dosis pop en een scheut nostalgie zijn toegevoegd, valt bij een groot publiek in de smaak. Ferhat Göçer, werkzaam als arts in Istanbul, maakte van zijn passie zijn beroep door in 1998 een avondstudie te gaan volgen aan het Stedelijk Conservatorium. De tenor kwam hier in aanraking met klassieke muziek van Mozart, Chopin, Beethoven en andere grote componisten. Hij ontwikkelde een eigen stijl die hij zelf omschrijft als popmuziek met symfonische klassieke invloeden.Kaskrakers
Deze mix, aangevuld met authentieke elementen uit alle windstreken van Turkije, blijkt een succesformule. Zijn doorbraak is een feit als in 2005 het Turkse publiek de charismatische zanger massaal omarmt en het eerste album Ferhat Göçer een kaskraker is. Volgende albums blijken eveneens succesvol, waarna hij zijn muzikale horizon verbreedt door cross-overs, met onder anderen Alessandro Safina, Gino Castelli en Omar Faruk Tekbilek. Al bijna een decennium is de arts/artiest in zijn geboorteland en ver daarbuiten uitermate geliefd. Optredens van Ferhat Göçer staan altijd in het teken van een bruisende wisselwerking tussen publiek en artiest. Zowel oude hits als zijn meest recente kaskraker Reva, die hij deze zomer uitbracht, zullen de revue passeren.

Privacy Preference Center