fbpx
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Gaye Su Akyol live in De Doelen

“The Sound of East meets West”. Met de titel van de BBC reportage over de Turkse zangeres Gaye Su Akyol is al veel gezegd. De kleurrijke persoonlijkheid van deze getalenteerde artieste vindt men terug in zowel haar kunst als haar muziek: oost en west ontmoeten elkaar in een eclectische verhouding. In Turkije heeft ze al flink aan de weg getimmerd en nu is ze klaar voor de rest van de wereld.

Turkije ligt op het snijvlak van continenten en culturen en heeft ook altijd een eigen rockcultuur gekend. Vooral Istanboel is tot op de dag van vandaag een smeltkroes; met een been in de traditie en met het andere in moderne tijden. Dat geldt ook voor Gaye Su Akyol.

Gaye bouwde reeds enkele jaren aan haar bekendheid als kunstenares, toen ze in 2014 debuteerde met haar single “Develerle Yasiyorum” (“Ik leef met kamelen”). Ze zingt Turks op een manier die sterk associeert met traditionele muziek, maar ze hult haar songs in een jasje van moderne indie, surfpop en psychedelische seventies met zingende orgels, jazzy gitaren en een stuwende ritmesectie. Aanstekelijk, broeierig en sensueel.

Bekijk hier de opname bij Tophane Ritim Stüdyosu te Istanbul:

Privacy Preference Center

Arzbet Giriş -

Altıncasino

-
Lunabet