fbpx
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Göksel live in Amsterdam | Paradiso Noord

Göksel

Met de prijs van de beste Turkse popzangeres en acht albums op haar naam is Göksel een bijzonder succesvolle artieste. Ze is alom bekend als vertolker van geliefde liederen als ‘Depresyondaym’, en de albums ‘Yollar’ en ‘Mektubumu Buldun mu?’ die grote hits bevatten als ‘Sabr’ en ‘Yarabbi ükür’. Göksel is niet bang om kwetsbaar te zijn en maatschappelijke kwesties aan te snijden, zoals de druk op vrouwen om altijd er mooi uit te zien.

In 1988 begon Göksel aan een studie filosofie aan de Bogaziçi University, maar besloot om een carrière in de muziek na te jagen. Ze was zangeres bij verschillende orkesten en achtergrondzangeres bij Sezen Aksu and Sertab Erener.

In 1997 bracht ze haar eerste eigen album ‘Yollar’ (Wegen) uit, waarvan de eerste single ‘Sabır’ (Geduld) een grote hit werd. Er volgden vele succesvolle albums als ‘Körebe’, ‘Söz Ver’ (Belofte), ‘Ayda Yürüdüm’ (Ik liep op de maan) en hits als ‘Depresyondaym’ (Ik ben depressief) en ‘Bi seni konuurum’ (Ik heb het alleen maar over jou). Göksel is niet bang om zich uit te spreken, zoals met het lied ‘Ta Bebek’ (Pop). Dat liedje heeft ze geschreven, samen met Akgül, Alper Erinç en Teoman, om te laten zien hoe vrouwen lijden onder de norm dat ze er altijd mooi uit moeten zien en om vrouwen eraan te herinneren dat schoonheid van binnenuit komt.

Privacy Preference Center

Arzbet Giriş -

Altıncasino

-
Lunabet