fbpx
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Göksel | Podium Mozaiek | Amsterdam

Met de prijs van de beste Turkse popzangeres en acht albums op haar naam is Göksel een bijzonder succesvolle artieste. Ze is alom bekend als vertolker van geliefde liederen als Depresyondaym, en de albums Yollar en Mektubumu Buldun mu? die grote hits bevatten als Sabr en Yarabbi ükür. Göksel is niet bang om kwetsbaar te zijn en maatschappelijke kwesties aan te snijden, zoals de druk op vrouwen om altijd er mooi uit te zien.
Göksel heeft een glansrijke carriere als zangeres! In 1988 begon ze aan een studie filosofie aan de Boaziçi University, maar stopte het om een carrière in de muziek na te jagen. Ze was zangeres bij verschillende orkesten en achtergrondzangeres bij Sezen Aksu and Sertab Erener.

In 1997 bracht ze haar eerste eigen album Yollar (Wegen) uit, waarvan de eerste single Sabr (Geduld) een grote hit werd. Er volgden vele succesvolle albums als Körebe, Söz Ver (Belofte), Ayda Yürüdüm (Ik liep op de maan) en hits als Depresyondaym (Ik ben depressief) en Bi seni konuurum (Ik heb het alleen maar over jou). Goksel is niet bang om zich uit te spreken, zoals met het lied Taş Bebek (Pop). Volgens Göksel is het lied geschreven (samen met Akgül, Alper Erinç en Teoman) om te laten zien hoe vrouwen lijden onder de norm dat ze er altijd mooi uit moeten zien en om vrouwen eraan te herinneren dat schoonheid vanuit binnen komt, niet door kleding en/of make-up.

Privacy Preference Center