fbpx
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Kardes Turkuler, Sezen Aksu & Ara Dinkjian

Kardeş Türküler ON TOUR met Sezen Aksu en Ara Dinkjian!Drie superacts delen podium De Doelen op 1 juni 2014.

Turkijes populaire ensemble Kardeş Türküler bestaat 20 jaar. Dit heugelijke feit wordt groots gevierd. Niemand minder dan levende legende Sezen Aksu en meester udspeler Ara Dinkjian zijn samen met de groep op Europese tournee. Deze concerten zijn zowel spectaculair als uniek: Kardeş Türküler met liederen uit alle windstreken van Turkije, Sezen Aksu met haar tot het collectieve Turkse geheugen behorende songs én het onnavolgbaar virtuoze udspel van Ara Dinkjian op één podium.

Kardeş Türküler ontstond uit een groep conservatoriumstudenten aan de Bosporus Universiteit in Istanbul. Dit ensemble is een warm pleidooi voor verbroedering door het ten tonele brengen van liederen in de oorspronkelijke talen van Turkije. Het repertoire bestaat uit liederen in onder andere het Turks, Koerdisch, Armeens, Georgisch, Grieks, Azerbeidzjaans, Arabisch en Syrisch. Zij voorzien deze volksmuziek van jazz- en rockelementen die hun optreden eigentijds en aantrekkelijk maken. Het tomeloze enthousiasme van de groep, gecombineerd met fenomenale samenzang en een scala aan muziekinstrumenten, zorgt wereldwijd voor volle zalen. Kardeş Türküler maakte soundtracks voor diverse films waaronder de bioscoophit Vizontele. Voor zowel hun albums als filmmuziek ontving de groep talloze onderscheidingen. Op YouTube scoorden filmpjes van Kardeş Türküler miljoenen hits.

Sezen Aksu is de ongekroonde koningin van de Turkse muziekwereld. Sinds haar debuut in 1975 zijn van Sezen Aksu meer dan 40 miljoen albums verkocht. Generaties groeiden op met haar muziek. Het repertoire van de Turkse popdiva kenmerkt zich door zowel zwaar georkestreerde nummers als kleine luisterliedjes en dansbare discohits. Niet alleen ten bate van eigen succes benut zij haar veelzijdige talent, ook ondersteunt en inspireert zij opkomende artiesten die doorbraken met haar briljante teksten en muziek. Een goed voorbeeld hiervan is Tarkan, die met het nummer Şımarık in één klap de populairste popster van Turkije en ver daarbuiten werd. Ook haar achtergrondzangeressen Sertab Erener en Aşkın Nur Yengi hielp zij op weg naar een succesvolle solocarrière. Dit leverde haar de koosnaam ‘moeder aller Turkse popstars’ op.

Ara Dinkjian richtte in 1968 de invloedrijke, baanbrekende instrumentale band Night Ark op. Deze band bracht in hetzelfde jaar zijn eerste album Picture uit en introduceerde hiermee een nieuwe mix van jazz met etnische muziek uit Anatolië. Tijdens zijn muziekopleiding in Amerika leerde Dinkjian naast de ud (luit) verschillende westerse en oosterse instrumenten bespelen. Zijn composities zijn in 13 talen uitgebracht door topzangers en –muzikanten wereldwijd, onder wie Sezen Aksu. Het onnavolgbaar virtuoze udspel van Ara Dinkjian is niet alleen te horen op eigen albums, ook speelde hij mee op talloze albums van gerenommeerde artiesten, onder wie Omar Faruk Tekbilek. Dinkjians hit Dinata Dinata werd in 2004 ten gehore gebracht tijdens de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen in Athene. Ara Dinkjian wordt beschouwd als een van de beste udspelers ter wereld.

De Doelen Rotterdam

Datum: Zondag 1 juni 2014
Aanvang: 20.15 uur
Plaats: De Doelen, Rotterdam
Prijzen: VIP arrangement: € 99,- | Rang 1: € 59,- | Rang 2: € 49,- | Rang 1: € 39,-
(VIP arrangement inclusief beste zitplaatsen, toegang tot de VIP lounge met live muziek,

hapjes buffet en drankjes)

Voorverkoop: Kassa De Doelen | 010 217 17 17 | www.dedoelen.nl

Klik hier voor online kaartverkoop.

Privacy Preference Center