fbpx
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Maher Zain Live

Mystiek Productions & Moon and Stars presenteren met trots:
MAHER ZAIN LIVE

Maher Zain komt op speciaal verzoek van Mystiek Productions en Moon and Stars naar Nederland voor een eenmalig exclusief concert in de Doelen te Rotterdam op zondag 8 december 2013.
Zanger en songwriter Maher Zain is de nieuwe ster van de moderne islamitische muziek. Hij wil met zijn nummers een boodschap van vrede en hoop naar de wereld uitdragen met als doel mensen te inspireren. Maher Zain heeft met zijn warme stemgeluid, meeslepende composities en indrukwekkende teksten in korte tijd wereldwijd grote bekendheid verworven. Met zijn moderne wereldmuziek waarin R&B-invloeden, veroverde hij de harten van een explosief stijgend aantal fans van Canada tot Maleisië, waaronder bijna acht miljoen op Facebook. Miljoenen exemplaren zijn er van zijn debuutalbum en het in 2012 uitgebrachte album Forgive Me verkocht. Op 8 december brengt Maher Zain zijn nieuwe repertoire op het podium van de sfeervolle Grote Zaal van de Doelen. Deze setting, waarin de performance van Maher Zain volledig tot zijn recht komt, zorgt ongetwijfeld voor een onvergetelijke belevenis, dus mis dit niet!

Maher Zain, 32 jaar geleden geboren in Tripoli (Libanon), groeide op in een muzikaal gezin waarvan de vader zanger was. Toen hij 8 jaar was verhuisde zijn familie naar Zweden; hier doorliep hij de lagere en middelbare school en studeerde luchtvaarttechniek. Naast zijn studie leerde Zain keyboard spelen en werd muziek een essentieel onderdeel van Mahers wereld. Hij raakte als producer betrokken bij de muziekscene waar hij kennis maakte met de internationaal bekende producer RedOne. Deze werkte samen met topartiesten als Akon, Lady Gaga, Enrique Iglesias en wijlen Michael Jackson. Zains muzikale carrière kwam in een stroomversnelling als assistent-producer van RedOne. Later verhuisde Maher met hem mee naar New York, waar hij terecht kwam in de top van de New Yorkse muziekindustrie. Hij werkte met Kat Deluna aan haar debuutalbum en produceerde tophits als Whine up en Run the Show. Maher had wat velen zouden omschrijven als een droombaan, maar voor hem voelde dit niet zo. ‘Ik hield van de muziek, maar ik haatte alles waar het mee omgeven was’. Hij had altijd het gevoel alsof er iets niet klopte.

Na het opgeven van een lucratieve carrière in de mainstream muziekindustrie, koos Maher er voor om muziek te maken die geïnspireerd is op zijn Europese, Arabische, islamitische achtergrond en die dichterbij zijn roots ligt. Hij ging samenwerken met Awakening Records (die tevens de carrière van de Britse artiest Sami Yusuf lanceerde) om wereldwijd de jeugd te inspireren. In januari 2009 besloot Maher Zain te gaan werken aan een album dat zijn ware identiteit weergeeft en ondertekende een contract met Awakening Records.
Mahers debuutalbum Thank You Allah werd uitgebracht begin maart 2010, deze bereikte de nummer 1 notering op de wereldmuzieklijst van Amazon’s Music en nummer 9 op de R&B charts. Sindsdien gaf Maher uitverkochte concerten in onder andere Algerije, Australië, België, Canada, Egypte, Frankrijk, Groot-Brittannië, Indonesië, Nederland, Zweden en de VS. Zijn in 2012 uitgebrachte album Forgive Me gooide eveneens hoge ogen en is hard op weg het succes van zijn debuutalbum te overtreffen.

De Doelen Rotterdam
Datum: Zondag 8 december 2013
Aanvang: 17.00 uur
Plaats: De Doelen, Rotterdam
Prijzen: Toprang 1: € 55,- | Rang 1: € 45,- | Rang 2: € 35,- | Rang 3: € 25,- |
Voorverkoop: Kassa De Doelen | 010 217 17 17 | www.dedoelen.nl

Online kaartverkoop:
http://www.dedoelen.nl/concerten/agenda/4237/maher_zain_band/

Privacy Preference Center

Arzbet Giriş -

Altıncasino

-
Lunabet