fbpx
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Marsis & Cahit Berkay – Podium Mozaik

Band Marsis & Cahit Berkay / Zwarte Zee muziek en Rock uit Anatolie – TurkijeDe Band Marsis komt in mei 2016 samen met Cahit Berkay naar Europa om te touren. De band uit de regio Zwarte Zee in Turkije maakt muziek uit deze streek. En speciaal voor deze tour hebben ze niemand minder als de voorman van de Turkse legendarische band Mogollar Cahit Berkay zo bereid gevonden om hun muzikale palet uit te breiden naar heel Anatolie.
Cahit Berkay is samen met zijn band Mogollar een van de grondleggers geweest van de Turkse muziekstroom “Anadolu Rock” vrijvertaald “Rock uit Anatolie”. Naast Mogollar hebben andere grootheden als Baris Manco, Erkin Koray en Cem Karaca deze muziekstroom eind jaren zestig als antwoord vanuit eigen bodem op globale rockmuziek doen settelen in Turkije. En niet zonder resultaat. Zij hebben hun stempel op Turks muziek gedrukt op een manier die de muzikanten en bands van nu nog steeds inspireert. De band Marsis is daar een goed voorbeeld van. Daarom is deze muzikale ontmoeting uniek te noemen waarbij de eerste en laatste generatie met hun muziek op dezelfde podium te zien en beluisteren zijn.
Marsis zingt naast in het Turks ook in verschillende talen die van oudsher in het Zwarte Zeegebied worden gesproken. Liedteksten van verschillende volkeren langs de Zwarte Zee zijn naast het Turks te horen: van de Georgiërs en Armeniërs tot de Grieken.
Muziek uit het Zwarte Zeegebied is van oorsprong snel, ritmisch en opzwepend. Geschikt om op te dansen waarbij traditionele instrumenten als kemence (kleine viool) en tulum (doedelzak) worden gebruikt. Marsis neemt tijdens zijn concerten de toeschouwers mee op reis langs hun geliefde geboortegrond; spectaculair, vol passie en een lust voor oog en oor.

Privacy Preference Center