fbpx
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Mogollar 50 Years Europe Tour :: Gent

Europees tour Turks Anatolian-rock en Psychedelica band MOGOLLAR  ter ere van 50-jarig jubileum: 
De band Moğollar behoren tot de grondleggers van de Turkse muziekstroom ‘Anadolu Rock’ (‘rock uit Anatolië’) als antwoord op de globale ontwikkeling van Rockmuziek eind jaren ‘60. Behalve voor Moğollar was dit genre eind jaren ’60 ook voor grootheden als Barış Manço, Erkin Koray en Cem Karaca het Turkse antwoord op de rockmuziek. En niet zonder resultaat. Zij hebben hun stempel op de Turkse (rock)muziek gedrukt en inspireren nog altijd muzikanten en bands van nu.

De band bracht het grootste deel van hun carrière in het buitenland en wonnen “de Charles Cros Academy Award” in 1971 met het album die ze in Frankrijk hadden uitgebracht. (De winnaars van deze prijs waren Jimi Hendrix in 1970 en Pink Floyd in 1972). De band heeft in de begin jaren samengewerkt met vocalisten als Cem Karaca, Barış Manço en Selda Bağcan maar zijn ontmanteld in de eind jaren 70. Door omstandigheden in het land destijds was het lastig te musiceren.

Met een verzoekschrift welk werd gehouden in 1993, is de band weer samengekomen en is Serhat Ersöz toegetreden tot de band als toetsenist. In 2008 is Emrah Karaca, de zoon van Cem Karaca, als zanger, toegetreden tot de band. Toen de legendarische drummer Engin Yörükoğlu door kanker werd verslagen in 2010 is Kemal Küçükbakkal toegetreden tot de band en is de huidige samenstelling ontstaan.

Moğollar maakt al 50 jaar lang muziek. 23 platen en 11 studioalbums staan op hun naam. Het geheim van deze productiviteit en bestaan is hun trouw aan principes en oprechtheid.

 

Band Moğollar:

Cahit Berkay | Vocals, Guitar, Tambur, Bağlama

Taner Öngür | Basguitar

Serhat Ersoz | Keys

Kemal Küçükbakkal | Drums

Emrah Karaca | Vocals

Privacy Preference Center

Arzbet Giriş -

Altıncasino

-
Lunabet