fbpx
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Mustafa Ceceli in concert | 22 april 2012

Mustafa Ceceli’s succesvolle concert, gegeven in juni 2011, smaakte naar meer, daar waren alle aanwezige fans in De Doelen het roerend over eens. Toen was deze zanger/arrangeur nog een nieuwe ster aan het firmament van de wereld van Turkse muziek, inmiddels heeft hij de sterrenstatus bereikt. In het afgelopen jaar viel hem in Turkije een prijzenregen ten deel. Zijn singles en albums belandden stuk voor stuk in de top 10 charts. Voor Mystiek Productions reden om zijn fans niet langer te laten wachten. Op 22 april zorgt Mustafa Ceceli ongetwijfeld opnieuw voor een onvergetelijke avond in Concertgebouw De Doelen te Rotterdam.Het leven van de in Ankara geboren Mustafa Ceceli staat al vroeg in het teken van muziek. Zijn muziekleraar onderkent het aangeboren talent van Mustafa en adviseert hem keyboardspeler te worden. Hij combineert zijn middelbare schooltijd en studie diergeneeskunde aan de universiteit van Ankara met muzieklessen. Na drie jaar vertrekt Mustafa Ceceli naar Istanbul, het culturele hart van Turkije, waar hij economie studeert.

Zijn eerste stap op de ladder van een professionele muziekcarrière zet hij als achtergrondzanger in de Nukhet Duru en Cenk Eren Band. Bij de productie van hun albums komen niet alleen de zangkwaliteiten van Mustafa Ceceli aan de oppervlakte, hij blijkt tevens een begenadigd arrangeur. Deze gave blijft onder Turkse artiesten niet onopgemerkt; al gauw vraagt grote ster Kenan Doğulu hem voor het arrangement van zijn hit Aklım Karıştı. Niet veel later valt hem de eer te beurt voor superster Sezen Aksu onder meer de tophit Gidemem te arrangeren.

Mustafa Ceceli’s naam is hiermee voorgoed gevestigd en hij besluit zelf een aantal singles op te nemen. Met succes: de nummers Karanfil, Limon Çiçekleri en Unutamam blijken grote hits. Zijn eerste album ‘Mustafa Ceceli’ valt meteen in de prijzen. Niet alleen wordt dit door Kral TV gekozen tot ‘Beste album van 2010’, ook sleept hij de titel ‘Beste mannelijke artiest van 2010’ in de wacht. Daarnaast ontvangt hij de prestigieuze Altın Kelebek Award in de categorie ‘Best Aanstormend Talent van 2010’, uitgereikt door het vooraanstaande dagblad Hürriyet.

Ook in 2011 won Ceceli tal van prijzen, het afgelopen jaar was hij de artiest die in Turkije de meeste concerten gaf. Zijn singles, waaronder het nummer Eksik, een duet met Elvan Günaydın, belandden alle in de hoogste regionen van de hitlijsten en er staat een nieuw album op stapel. Mustafa Ceceli bereikte door deze successen de sterrenstatus zowel in Turkije als daarbuiten. Ook in Nederland heeft hij een groeiende schare fans. Zij kunnen hun idool in levende lijve ontmoeten op zondag 22 april in Concertgebouw De Doelen.

Concert Mustafa Ceceli
Datum: Zondag 22 april 2012
Aanvang: 20.15 uur
Plaats: De Doelen, Rotterdam
Prijzen: VIP: € 79,- | Golden Seat: € 39,- | Rang 1: € 35,- | Rang 2: € 29,-
Voorverkoop: Kassa De Doelen | 010 217 17 17 | www.dedoelen.nl

Privacy Preference Center

Arzbet Giriş -

Altıncasino

-
Lunabet