fbpx
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Mustafa Ceceli ‘Live in Concert’

Multitalent Mustafa Ceceli op 4 april 2010 in Deventer Schouwburg te Deventer.

Zondag 4 april 2010

Mustafa Ceceli is een nieuwe ster aan het firmament van de Turkse muziekwereld. In korte tijd breekt hij door als arrangeur voor onder anderen Sezen Aksu en Kenan Doğulu. Na dit succes brengt hij zelf een aantal singles uit, die stuk voor stuk bovenaan de hitlijsten eindigen.

Stichting Mystiek speelt hierop in en nodigt deze veelbelovende zanger/arrangeur uit voor een concert in Deventer Schouwburg. Op 4 april 2010 kunnen zijn fans getuige zijn van het eerste, maar ongetwijfeld niet het laatste optreden van multitalent Mustafa Ceceli in Nederland.

Het leven van de in Ankara geboren Mustafa Ceceli staat al vroeg in het teken van muziek. Op 6-jarige leeftijd raakt hij in de ban van keyboard en mag op les. Zijn muziekleraar onderkent het aangeboren talent van Mustafa en adviseert hem later keyboardspeler te worden. Op aanraden van zijn ouders, combineert hij het lyceum en zijn studie diergeneeskunde aan de universiteit van Ankara, met lessen in muziek.

Tijdens zijn studietijd speelt Mustafa Ceceli keyboard in een door hem opgericht bandje. Ook neemt hij deel aan het door de TRT (nationale radio en tv van Turkije) georganiseerde project ‘Zomerconcerten’.
Na drie jaar verruilt Mustafa Ceceli de universiteit van Ankara voor die van Istanbul, waar hij economie studeert. Zijn eerste stap op de ladder van een professionele muziekcarrière zet hij als achtergrondzanger in de Nukhet Duru en Cenk Eren Band. Bij de productie van hun album komen niet alleen de zangkwaliteiten van Mustafa Ceceli aan de oppervlakte, hij blijkt tevens een begenadigd arrangeur.

Deze gave blijft onder gevestigde Turkse artiesten niet onopgemerkt; al gauw vraagt een grote ster als Kenan Doğulu hem voor het arrangement van zijn hit Aklım Karıştı. Niet veel later valt hem de eer ten deel door Sezen Aksu te worden ingelijfd bij de hofhouding van deze ongekroonde koningin van de Turkse muzikale wereld. Voor haar arrangeert hij onder meer de tophit Gidemem.

De naam Mustafa Ceceli is hiermee voorgoed gevestigd en hij besluit zelf een aantal singles op te nemen.
Met groot succes; de nummers Karanfil, Limon Çiçekleri en Unutamam blijken grote hits en bezorgen hem diverse prijzen. Zijn debuutalbum staat op stapel, hij wordt in binnen- en buitenland uitgenodigd voor concerten. Een ster is geboren!

Concert Mustafa Ceceli

Datum: Zondag 4 april 2010
Aanvang: 20.15 uur
Locatie: Deventer Schouwburg
Prijzen: Rang 4 € 22,50 | Rang 1-2-3 € 27,50 | Golden Seats € 35,00 [eerste 3 rijen]

Verkooppunten:
Rang 1-4: Deventer Schouwburg / W. www.deventerschouwburg.nl / T. 0570 683 500
Golden Seats: EMGCOM / A. T. G. Gibsonstraat 11, Deventer / T. 0570 785 242

Privacy Preference Center