fbpx
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Sami Yusuf: east meets west in De Doelen Rotterdam

Een renaissance. Een wedergeboorte. Een nieuw begin.
Sami Yusuf treedt overal in de wereld op en laat na ieder drukbezocht concert een onuitwisbare indruk bij zijn publiek achter. Aanwezigen spreken niet van een concert, maar over een beleving. De 30-jarige charismatische Britse zanger is een entertainer pur sang, die zijn religieuze teksten van een eigentijds jasje voorziet. Begeleid door uitmuntende musici uit Europa en de Arabische wereld zorgt Sami Yusuf wereldwijd voor uitverkochte zalen.

In 2006 trad hij al eens in de Jaarbeurs te Utrecht op voor ruim 6500 toeschouwers, bestaande uit een dwarsdoorsnede van de in Nederland aanwezige moslimbevolking. De populariteit van Sami Yusuf schoot de afgelopen jaren als een komeet omhoog. Stichting Mystiek en Moon & Stars slaagden erin Sami Yusuf nogmaals naar Nederland te laten komen en verwacht grote belangstelling voor zijn concert op 24 oktober 2010 in De Doelen te Rotterdam.

Sami Yusuf is zanger, songwriter, componist en instrumentalist. De in 1980 te Teheran geboren zoon van muzikale ouders groeit op in Engeland en leert al op jonge leeftijd verschillende instrumenten te bespelen. Hij bezoekt diverse muziekscholen en volgt lessen van bekende musici en componisten, onder wie docenten van de prestigieuze Royal Academy of Music in Londen. Tijdens deze studie ontdekt hij zijn affiniteit met oosterse muziek en verrijkt zijn kennis van deze stroming. Hij leert de verschillende Arabische maqams beheersen. Sami verwerft op deze manier grondige kennis van zowel westerse als oosterse muzikale tradities.

De huidige muziek van Sami Yusuf is een synthese van opleiding en religieuze achtergrond. Deze combinatie zorgt voor een unicum in de wereld van de spirituele muziek. Zijn melodieuze songs gaan over de pijlers van de islam: liefde, geluk, vrede en tolerantie. Hij zingt afwisselend in het Engels, Arabisch, Perzisch en Turks. Dit maakt zijn muziek ook toegankelijk voor liefhebbers van gewijde muziek zónder moslimachtergrond. Sinds zijn debuutalbum ‘Al Muaalim’ in 2003 en het daaropvolgende ‘My Ummah’ verkocht Sami Yusuf meer dan 5 miljoen cd’s. Zijn concerten in Europa, Verenigde Staten en islamitische landen zijn altijd druk bezocht. In Istanbul gaf hij een concert voor 250.000 toeschouwers en Sezen Aksu vertaalde voor hem ‘Without You’ in het Turks tot ‘Giz’ .

Sami Yusuf blijkt een muzikaal fenomeen dat snel wordt opgemerkt door internationale media. Onder meer Time Magazine en Al Jazeera schenken aandacht aan deze charismatische vertolker van het religieuze lied. Wereldberoemd wordt hij door samen met Outlandish het nummer ‘Try not to cry’ uit te brengen. Zijn roem lijkt geen grenzen te kennen, zijn concertagenda is overvol. Stichting Mystiek en Moon & Stars zijn dan ook enorm vereerd Sami Yusuf op het podium van De Doelen te mogen verwelkomen!

Concert SAMI YUSUF
Datum: Zondag 24 oktober 2010
Aanvang: 19.00 uur
Plaats: De Doelen, Rotterdam
Prijzen: Rang 1: € 45,- | Rang 2: € 35,- | Rang 3: € 25,- VIP: € 79,-
[VIP-arrangement is inclusief beste zitplaatsen en toegang tot de VIP-foyer met een mediterraan buffet en drankjes vooraf en tijdens de pauze]

Voorverkoop: Kassa De Doelen | 010 217 17 17 | www.dedoelen.nl

Dit concert wordt georganiseerd in samenwerking met Moon&Stars en Grandcafé Nazar.

Privacy Preference Center