fbpx
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Sezen Aksu Carre Amsterdam

Op woensdag 28 oktober 2015 staat popdiva Sezen Aksu in Koninklijk Theater Carré en zondag 1 november 2015 in Het Paleis voor Schone Kunsten Bozar Brussel. Zij is al 40 jaar de onbetwiste koningin van de Turkse muziekwereld. In twee vorstelijke concertzalen viert zij deze mijlpaal.
Tijdens deze twee optredens brengt zij een dwarsdoorsnede van de grootste hits uit haar langdurige roemrijke carrière ten gehore, waaronder diverse nummers die veel voor haar betekend hebben in de afgelopen 40 jaar. Zoals bij ieder optreden van Sezen Aksu is er een hartverwarmende wisselwerking met het publiek en wordt de avond doorspekt met haar humoristische anekdotes, wat een onvergetelijke belevenis oplevert. Sezen heeft aangegeven dat deze tournee wellicht haar laatste zal zijn. De levende legende wil geen afscheid nemen zonder haar fans in Nederland en België de kans te geven haar live op de bühne te zien schitteren.

Sinds haar debuut in 1975 zijn er wereldwijd meer dan 40 miljoen albums verkocht. Honderden songs schreef en componeerde zij. Generaties groeiden op met haar muziek, die gekenmerkt wordt door zowel zwaar georkestreerde nummers als kleine luisterliedjes en dansbare discohits. Niet alleen ten bate van eigen succes benut zij haar veelzijdige talent, ook ondersteunt en inspireert zij opkomende artiesten die doorbraken met haar briljante teksten en muziek. Een goed voorbeeld hiervan is Tarkan, die met het nummer Şımarık in één klap de populairste popster van Turkije en ver daarbuiten werd. Ook  haar achtergrondzangeressen Sertab Erener en Aşkın Nur Yengi hielp zij op weg naar een succesvolle solocarrière. Dit leverde haar de koosnaam ‘moeder aller Turkse popstars’ op.

Sezen Aksu verbreedt haar muzikale horizon door met internationale topartiesten samen te werken. Zij deelde het podium met de Griekse Haris Alexiou, de Bosniër Goran Bregovic en de Italiaan Alessandro Safina. In Nederland trad zij op in het Amsterdamse Concertgebouw tijdens een cross-over met het Willem Breuker Collectief. Europese invloeden zijn dan ook onmiskenbaar in veel van haar composities terug te vinden.

Sezen Aksu in Carré
Datum: 28 oktober 2015
Aanvang: 20:00 uur
Start verkoop: zaterdag 15 augustus 2015 – 10:00 uur
Website: www.carre.nl

Privacy Preference Center