fbpx
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Sila live Muziekcentrum Enschede

Muzikale duizendpoot Sıla staat al jaren aan de top van de Turkse muziekwereld. Als producer, tekstschrijver en achtergrondzangeres werkt ze samen met beroemdheden als Kenan Doğulu en Sezen Aksu. Landelijke bekendheid verkreeg ze toen haar in 2007 uitgebrachte debuutalbum Sıla werd uitgeroepen tot beste album van het jaar. Sıla brak met haar unieke stemgeluid en liedjeskeuze ook internationaal door met het album Shaker. In de loop der jaren won ze vele prestigieuze prijzen en bleef zich muzikaal ontwikkelen. Haar albums Joker, Vaveyla en Yeni Ay met daarop alleen zelfgeschreven nummers getuigen hiervan. Sıla brengt in het binnenkort haar nieuwe album uit waarvan de nummers tijdens haar concert te beluisteren zullen zijn. Muziekcentrum Enschede ontvangt haar op 27 mei 2016!
Het aangeboren zangtalent van Sıla Gençoğlu, Denizli 1980, openbaart zich al op jonge leeftijd. In het schoolkoor mag ze al solo’s zingen. Op de middelbare school volgt ze privézangles bij Sabahat Tekebaş, lerares aan de Staatsopera en Balletacademie van Izmir. Sıla studeert Franse taal- en letterkunde in Istanbul, maar maakt snel de overstap naar de faculteit muziek/jazz. Daar ontmoet ze Efe Bahadır, momenteel gitarist in haar begeleidingsband. Hij was en is van grote betekenis voor haar muzikale carrière, teksten van Sıla worden door hem van compositie en arrangement voorzien. Sıla staat zeven jaar met Kenan Doğulu op de bühne als achtergrondzangeres. Daarnaast schrijft ze teksten voor hem, vervolgens ook voor Ferhat Göçer en Emel Müftüoğlu. Een hoogtepunt is het door haar geschreven nummer Sıla, openingstune van de gelijknamige soapserie, uitgevoerd door Sezen Aksu. Haar debuutalbum Sıla, uitgebracht in 2007, blijkt een voltreffer, waarvan de singles hit na hit opleveren. Hierna brengt ze nog aantal albums uit waarvoor ze stuk voor stuk belangrijke onderscheidingen ontvangt. Sıla blijft zich vernieuwen. Bestaat haar repertoire in het begin van haar solocarrière veelal uit pop/techno-nummers, tegenwoordig zingt ze meer ballads. Haar laatste albums Vaveyla en Yeni Ay met uitsluitend zelfgeschreven teksten laat, nog meer dan op vorige albums, Sıla’s unieke stemgeluid tot zijn recht komen.

Muziekcentrum Enschede
Datum: vrijdag 27 mei 2016
Aanvang: 20.30 uur
Entree: Rang 1: € 45

Voorverkoop:
Telefoonnummer 053 – 485 85 00
Bereikbaar maandag t/m zaterdag van 12.00 tot 17.00

Klik hier om online kaarten te kopen:

Let op: Dit concert heeft zit- en staplaatsen.
De zaal is ongeplaceerd. Dit houdt in dat er vrije plaatskeuze geldt, dus wees op tijd als je een zitplaats wilt. Zitplaatsen kunnen niet worden gereserveerd.

Privacy Preference Center

Arzbet Giriş -

Altıncasino

-
Lunabet