fbpx
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Tevazu Turks Sufi Muziek Ensemble

Concert Sufi Muziek Ensemble Tevazu
Het Tevazu Ensemble verzorgt een muziekavond in mystieke sfeer waarbij de geboorte van de profeet Muhammed (vrede zij met hem) muzikaal wordt gevierd.

Op zaterdag 18 januari 2014 kunt u weer genieten van een Tevazu concert in De Doelen. Na het succesvolle concert van vorig jaar heeft Tevazu opnieuw een gevarieerde en boeiende muzikale voorstelling voorbereid. Daarbij heeft Tevazu, zoals altijd, ook op deze avond de harten van de luisteraars in het vizier. Om die te kunnen raken is het programma gevuld met soms vloeiende en soms opzwepende sufi-muziek gevolgd door zikrullah – het harmonieus en ritmisch uitspreken van de schone namen van Allah. De taal van muziek is een universele taal die mensen uit verschillende religies en culturen begrijpen.

Het ensemble zal de zikrullah in verschillende chorussen uitvoeren. Ook het oog zal worden verwend met de “dans der derwisjen” (wervelende sema).

Abdulwahid van Bommel zal de nodige vertalingen door de muzikale presentatie heen weven en daarmee zorgen dat de avond ook voor niet-Turks sprekenden meer betekenis krijgt.

Het sufimuziekensemble Tevazu bestaat uit 2e en 3e generatie (Turkse) Nederlanders. De in Nederland wonende groep sufizangers, musici en semazens (derwisjdansers), brengt sinds 2001 liederen, muziek en dans ten tonele uit de islamitische sufitraditie van Turkije. Tijdens optredens in Nederland en in het buitenland ondervindt Tevazu grote belangstelling van niet alleen islamitische maar ook niet-islamitische zijde. Het ensemble brengt op originele wijze zogenaamde ‘ilahi’, hymnen en melodieën op mystieke gedichten van moslim mystici zoals Eşrefoĝlu Rumî en Yunus Emre. Zij geven in hun gedichten antwoord op onze levensvragen en zeggen dat alles wat je moet weten al bij eenieder van binnen zit. Wie zich zelf kent, kent God. God wil graag verschijnen in onze harten. Mystiek gaat om ervaringen en innerlijke beleving.De begeleiding is op traditionele sufi-instrumenten, zoals de ud (luit), ney (rietfluit) en trommels. Daarbij dansen de derwisjen hun intrigerende wervelende rituele sema.

“Perfect love, neverending love. Increase the love and increase the longing.”

 

Concert Tevazu Ensemble
Datum: Zaterdag 18 januari 2014
Aanvang: 20.15 uur
Plaats:  De Doelen, Rotterdam
Prijzen:  Rang 1: € 25,- | Rang 2: € 20,-
Voorverkoop: Kassa De Doelen
Tel: 010 217 17 17
www.dedoelen.nl
www.tevazu.nl
Voor vragen: info@mystiekproductions.nl

Privacy Preference Center