fbpx
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Triptime.nl presenteert Sezen Aksu Live!

Sezen Aksu, diva van de Turkse muziek, geeft na lange tijd een eenmalig concert op Nederlandse bodem. Honderden songs schreef en componeerde zij, waaronder tientallen hits. Er staan meer dan 20 albums op haar naam. Generaties groeiden op met muziek van Sezen Aksu. Door haar fenomenale zang en magistrale composities staat zij ook buiten haar geboorteland voor uitverkochte zalen. Sinds 35 jaar is zij de ongekroonde koningin van de Turkse muziekwereld en denkt nog niet aan troonsafstand. Integendeel, onlangs verscheen haar nieuwe album Öptüm, waarop een aantal potentiële evergreens te horen is. Nummers van deze cd en tientallen onvergetelijke hits passeren op 20 oktober in de Grote Zaal van De Doelen de revue.
Sinds haar debuut in 1975 zijn van Sezen Aksu wereldwijd meer dan 40 miljoen albums verkocht. De muziek van de Turkse popdiva kenmerkt zich door zowel zwaar georkestreerde nummers als kleine luisterliedjes en dansbare discohits. Niet alleen ten bate van eigen succes benut zij haar veelzijdige talent, ook ondersteunt en inspireert zij opkomende artiesten die doorbraken met haar briljante teksten en muziek. Een goed voorbeeld hiervan is Tarkan, die met het nummer Şımarık in een klap de populairste popster van Turkije en ver daarbuiten werd. Ook haar achtergrondzangeressen Sertab Erener en Aşkın Nur Yengi hielp zij op weg naar een succesvolle solocarrière. Dit leverde haar de koosnaam ‘moeder allerTurkse popstars’ op.

Sezen Aksu verbreedt haar muzikale horizon door met internationale beroemdheden samen te werken. Dit resulteerde onder andere in het album Dügün ve Cenaze dat zij in 1997 maakte met Goran Bregovic. In Nederland stond zij op het podium van het Concertgebouw van Amsterdam tijdens een cross-over met het Willem Breuker Collectief. Europese invloeden zijn dan ook onmiskenbaar in veel van haar composities terug te vinden .

Momenteel werkt Sezen Aksu samen met haar nieuwe, uit topmuzikanten bestaande Acoustic Band, onder leiding van niemand minder dan de muzikale duizendpoot Fahir Atakoğlu. Met hen produceerde ze haar 24ste cd Öptüm, dat ze zelf omschrijft als ‘album met liedjes uit de meest uitgebalanceerde periode van mijn leven’.

Het lyrische lied Sayım, de emotionele ballade Vay en het uptempo nummer Ayar van haar nieuwste album, alsmede gouden hits uit haar 35-jarige carrière aan de top van de Turkse muziekwereld, komen voorbij als zij op 20 oktober opnieuw haar opwachting maakt voor de Nederlandse fans.

Het concert van Sezen Aksu wordt mede mogelijk gemaakt door Triptime.nl. De laatste jaren heeft Triptime.nl zich geprofileerd als één van de voornaamste vliegticket aanbieders naar Turkije. Met de samenwerking met Triptime.nl belooft dit concert een onvergetelijk succes te worden.

Datum: Zaterdag 20 oktober 2012
Aanvang: 20.15 uur
Plaats: De Doelen, Rotterdam
Prijzen: VIP: € 129,- | Rang 1: € 75,- | Rang 2: € 65,- | Rang 3: € 55,- |
Voorverkoop: Kassa De Doelen | 010 217 17 17 | www.dedoelen.nl | www.triptime.nl

Privacy Preference Center

Arzbet Giriş -

Altıncasino

-
Lunabet