fbpx
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Ziad Rahbani live in | Rotterdam | De Doelen

De Libanese superster Ziad Rahbani, zoon van zangeres Fairuz, komt naar de Doelen voor een exclusief concert. Hij neemt natuurlijk zijn grootste hits mee waaronder ‘ana Musch Kever’, ‘Hudu ‘Nesbeh’, nummers van ‘Tribute To Assi’ en nog veel meer.
 
Ziad Rahbani (1956) is componist, pianist en songwriter, én een toonaangevende acteur in het Libanese hedendaagse theater. Opgegroeid in Libanon als zoon van de beroemde zangeres Fairuz en componist Assi Rahban, bleek de jonge Ziad als kind al een groot artistiek talent.
 
Kort na zijn afstuderen aan het conservatorium nam Ziad Rahbani zijn eerste liedjes op. In 1973 schreef hij zijn eerste musical, genaamd ‘Sahrieh’ (avond). Vele werken van hem behoren inmiddels tot klassiekers van het Libanese theater.
Humor, intelligentie, sociaal geweten en politieke wijsheid hebben van hem een ware icoon gemaakt. Hij wordt beschouwd als de ‘stem van het volk’.
 
Zijn muzikale stijl laat zich niet eenvoudig omschrijven, zo veelzijdig is zijn oeuvre. Hij is een popartiest in de ware betekenis van het woord. Of het nu klassiek, jazz, bebop, funk of bossa nova is, of de talrijke volksliederen uit de Balkan, Libanon, Syrië en Palestina, Rahbani laat oneindig veel invloeden toe in zijn werken.

Privacy Preference Center