fbpx
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Zülfü Livaneli in concert

Levende legende op5 november in De Doelen

De wereldberoemde Turkse zanger Zülfü Livaneli is niet alleen in zijn geboorteland een fenomeen. Door zijn albums, boeken, filmmuziek en -regie is Livaneli voor een groot westers publiek eveneens een begrip. Al meer dan een halve eeuw weet hij een miljoenenpubliek te boeien. Met gepaste trots kondigt Mystiek Productions dan ook het unieke concert aan van deze charismatische artiest, dat plaatsvindt op 5 november in concertgebouw De Doelen te Rotterdam.

Livaneli’s populariteit beperkt zich niet tot de hem toebehorende kwalitatief hoogwaardige muzikale en literaire kwaliteiten. Zijn maatschappelijke betrokkenheid is terug te vinden in méér dan zijn liedteksten. Hij nam in 1986 het initiatief om samen met de Griekse componist/politicus Mikis Theodorakis zich in te zetten voor de verbetering van de Turks/Griekse betrekkingen. In 1995 benoemde UNESCO Livaneli tot goodwill-ambassadeur vanwege zijn bijdrage aan de wereldvrede. In 2002 werd hij verkozen tot lid van het Turkse parlement; nog altijd is hij actief in de politiek.
Zülfü Livaneli ontving zowel in Turkije als wereldwijd vele prijzen: voor zijn boeken (waarvan sommige bestsellers in 24 talen zijn vertaald) en voor muziek (zowel zijn eigen albums als filmmuziek). Een kleine greep uit de imposante lijst: Golden Palm Award op het filmfestival in Cannes voor de soundtrack van filmklassieker Yol, Golden Record of the Year Award voor het (in samenwerking met Mikis Theodorakis) album Güneş topla benim için en Balkan Literary Award voor zijn boek The Eunuch of Constantinople.

Ook in Nederland werd Zülfü Livaneli gelauwerd: hij ontving in 1983 een Edison voor het album Farandouri sings Livaneli songs.

Zijn liedteksten en composities zijn zowel in Turkije als wereldwijd vertolkt door vooraanstaande musici, als Zeki Müren, İbrahim Tatlıses en Sezen Aksu; Liesbeth List, Joan Baez en Udo Lindenberg.

Nederland kon in 1998 kennismaken met Zülfü Livaneli. Met groot succes trad hij in een reeks cross-over concerten op met Liesbeth List, waarin songs van Livaneli in Nederlandse vertaling werden uitgevoerd.

Ook op 5 november zal het optreden van deze fascinerende zanger in De Doelen bij zijn publiek een onuitwisbare indruk achterlaten.

Concert Zülfü Livaneli
Datum: Zaterdag 5 november 2011
Aanvang: 20.15 uur
Plaats: De Doelen, Rotterdam
Prijzen: VIP: € 95,- | Rang 1: € 49,- | Rang 2: € 39,- | Rang 3: € 35,-
VIP ARRANGEMENT: (incl. beste stoelen + open buffet & drankjes bij inloop en pauze + kans op meet&greet)
Voorverkoop: Kassa De Doelen | 010 217 17 17 | www.dedoelen.nl

Privacy Preference Center