Entertainer Mustafa Ceceli

Op een zondagavond verwacht je niet zo veel opkomst maar alles behalve dat. De Grote zaal in Rotterdam de Doelen was behoorlijk vol. Gemiddelde leeftijd was rond de 23 jaar en overgrote meerderheid was dame. Mustafa Ceceli heeft blijkbaar veel vrouwelijke fans. Dat hoorde je trouwens erg goed in de zaal bij zijn opkomst en bij aanvang van ieder nieuw liedje!

Bekijk foto’s

 

Voor mij was het de eerste keer dat ik een concert van Mustafa Ceceli bijwoonde. Hij had zijn band meegenomen waar ook zijn broertje aan verbonden is. Op het moment dat hij het podium op kwam in zijn nette colbert boven een grijs spijkerbroek leek het net alsof hij voor het eerst ging zingen. Zo zenuwachtig, bescheiden kwam hij over. Dat was in no time over. Mustafa Ceceli blijft bescheiden maar zorgt als een echte showman ervoor dat het hele publiek meezingt en meedanst.

De Grote Zaal in de Doelen had een symbolische, speciale plek in zijn hart. Vijf jaar geleden, bij een concert van Sezen Aksu mocht hij van haar een liedje van zichzelf gaan zingen: “Unutamam”. Hij was keyboardspeler in de band van Sezen Aksu. Tijdens het concert merkten de mensen dat hij naast een keyboardspeler ook fantastisch piano kon spelen en drummen. Daarnaast had hij zijn draaitafel meegenomen en hoorde je techno/ trance door de speakers. Een prima dj die af en toe gebruik maakte van bekende techno hits als Benny Benassi – Satisfaction. Mensen in de zaal gingen helemaal uit hun dak. Mustafa Ceceli is een zanger met prachtige romantische slow muziek maar ook hits waar je flink op kan dansen.
Rond 22:30 was het tijd om vaarwel te zeggen. Niemand in de zaal wilde weg en Mustafa Ceceli heeft nog half uur lang gezongen. Aan het eind bedankte hij iedereen “individueel” door in de linkerhoek te beginnen met zijn wijsvinger en “tek” “tek “tek” te zeggen en aan het eind iedereen te bedanken voor zijn/ haar aanwezigheid en enthousiasme. Kortom, mocht Mustafa Ceceli weer optreden, dan ben ik van plan om nogmaals te gaan. Aanrader!

Erdinç Saçan