Spetterend optreden van Kenan Doğulu

Afgelopen zaterdag vond het spectaculaire optreden van de Turkse zanger Kenan Doğulu plaats in concertzaal De Doelen in Rotterdam. De popster gaf een spetterend optreden waarbij het publiek langzaam maar zeker uit de stoelen kwam en zelfs tot op het podium klom. Kusjes richting het publiek, gitaar solo’s en een heuze strijd tussen Kenan’s keyboard en zijn broer Ozan’s piano behoorden tot de hoogtepunten van de avond.

De interactie tussen Kenan en het publiek was, zoals je wel mag verwachten van een ras-entertainer als Kenan Doğulu, van hoog niveau. Zijn jarenlange ervaring droop van het podium tijdens het concert.

De meest opvallende momenten van het optreden waren te vinden in Kenan’s klim op een versterker tijdens de drum solo van Rüzğar, de onvergetelijke keyboard/piano battle met zijn broer Ozan Doğulu en de rauwe rock in de solo van zijn gitarist.

De bijna hartverscheurende momenten waarop het publiek enthousiast meezong vond je terug in Kurşun Adres Sormaz Ki, Dön Gel, en zeker niet te vergeten tijdens het ‘nekharen-overeind-moment’ dat ontstond bij Kenan Doğulu’s lange uithaal in het nummer Olmaz.

De popartiest kweekte een innige band met zijn publiek in De Doelen. Er kwamen meer dan vijf dames het podium op om zwoel met Doğulu te dansen. Twee van hen wilden het nog een keer proberen en begonnen hierop een kinderachtig kat en muis spel met de bewakers.

De enige tegenvaller van de avond was één van zijn grootste hits, de tranentrekker Pamuk. De track werd namelijk in een rock-setting gebracht. Dit leek tegen het zere been te zijn van de bezoekers die hier ook al klachten over hadden na het FunX jubileum in 2007 dat plaats vond in de HMH. Het was tevens erg opvallend, want de rock-versie van Pamuk heeft hij afgelopen zomer niet gebruikt in de Patron tour tijdens zijn Fanta Festival optredens.

Er werd van tevoren geklaagd over een optreden van Kenan Dogulu met zitplaatsen. Bij nummers van Kenan Doğulu hoorde je volgens sommigen te kunnen staan en dansen in plaats van zitten in de zaal. De fans en de artiest hebben met dit geweldige optreden laten zien dat je ook kunt staan en dansen in De Doelen. Zelfs het onlangs gerenoveerde dak lijkt eraf te kunnen als je entertainers als Kenan Doğulu uitnodigt in een bomvolle concertzaal in Rotterdam.

Al met al een groot compliment richting de artiest Kenan Dogulu en zijn band, de organisatie Stichting Mystiek en natuurlijk de duizenden waanzinnige fans!

Burç @ Turkstars.nl